testbericht dummy tekst

    testbericht dummy tekst

    Twee keer op rij winst voor de Franse kampioen Arnaud Démare in de Baloise Belgium Tour, telkens in de spurt voor Tom Boonen. Vrijdag in de Vlaamse Ardennenrit met aankomst in Herzele zagen we een super sterke Oliver Naesen in de hoofdrol. Zaterdag zagen we een sterke Thomas Sprengers toen Greg Van Avermaet er een lap op gaf.

    De Vlaamse Ardennenrit was boeiend en aantrekkelijk, het ging hard van bij het begin, onze renners toonden zich gretig, en met nog dik 55 kilometer te gaan bleef vooraan een peloton van een 40-tal renners over met daarbij nog zes man van onze ploeg. Verderop kwam nog een heel pak renners terug aansluiten maar toen reed er al een trio in de aanval met daarbij Thomas De Gendt, Vicente Reynes en Oliver. Met nog 45 kilometer te gaan waren ze weggeraakt. In Nederbrakel op de Valkenberg viel De Gendt vooraan weg. Er waren nog 30 kilometers te gaan en daar zat Oliver dan voorop met een zeer zuinig meewerkende Vicente Reynes want die zijn kopman bij IAM is de Oostenrijker Matthias Brändle, leider in het klassement. Maar Oliver reed een dijk van een koers en de twee werden pas gegrepen op 9,5 kilometer van de finish. Vanaf dan controleerde de mannen van Etixx Quick-Step de koers, nieuwe aanvalspogingen werden teruggehaald en een groep van 44 man ging sprinten met het gekende gevolg. Edward Theuns spurtte naar de achtste plaats.